אוכלים שהיו תחת המטה

לכבוד הרבנים שלום וברכה,
ראיתי בשו"ת התעוררות תשובה שכתב שיש מקום שרוח רעה ושדים זה הינו הך, ולכן יש נפקא מינא לעניין אוכל שהיה חתום וששהה מתחת למיטה שישן עליו אדם, שהרי לשדים אין רשות בדברים שחתומים. האם באמת כך נפסק להלכה, או שנפסק שרוח רעה ושדים זה דברים שונים?

תשובה:

שלום רב.

ברוב הפוסקים מבואר שגם אוכלים הסגורים בכלי ברזל יש בהם רוח רעה כשהיו תחת המטה, ותוכל לראות כאן באילו מקרים נוהגים להקל בזה.

בהצלחה רבה.