משמעות השם עלמה

שלום לכבוד הרב,
בע"ה אישתי צריכה ללדת בימים הקרובים את בתנו הבכורה.
עלו מס' שמות על הפרק : עלמה/ אלמה, אלה, איה, שלו/שליו.
אלו מן השמות הללו הם שמות עם ברכה , שמות טובים לקרוא לילדתנו הבכורה.
נודה לתשובתכם,
בברכת חג שמח
אורי

תשובה:

רק השם עלמה אפשרי. שאר המילים אינם שמות טובים, וגם אינם שמות כלל.

גם עלמה אינו שם "חכם", כי יהיו ימים שהיא לא תהיה "עלמה" והיא תתבייש בשם זה ותכעס על הוריה שנתנו  לה שמות כאלה.

שם מצויין לתקופה זו ?. בבקשה: חנה, או שרה, שתיהן נפקדו ברחמים בראש השנה.  אגב מזלן של כל הנשים הנקראות שרה או חנה, מוצלח ביותר. תוכל  לבדוק.

שאר ה"שמות" הם צליל אופנה, להנאת ההורים, בלי לחשוב על תועלת הילדים, וחבל.

שנה טובה.

אליהו בר שלום

דיין ומו"צ שכ' רמת שלמה בעיה"ק ירושת"ו

ראש בית ההוראה משפטי החיים בת ים

מח"ס משפט הכתובה