צריבת דיסקים והורדות שירים

האם מותר לצרוב דיסק שנקנה בכסף מלא? והאם יש הבדל אם יוצר הדיסק יהודי או גוי?
כנ"ל לגבי הורדת שירים/סרטים מהאינטרנט?

תשובה:

דיסק שירים או סרטים יש מקום להתיר. דיסק של תוכנה ניתן להעתיק לצורך גיבוי בלבד.

שירים של יהודים שניתן גם להשיג בתשלום ודאי שאינו ראוי לחפש היתרים להוריד בחינם.

מקורות:

עיין כאן. לעניין גוי ודאי שניתן לסמוך על חוק המדינה שהרי דנים אותו לפי דיניהם כמבואר ברמב"ם הלכות מלכים סוף פרק י. חוק זכות יוצרים סעיף 24 מתיר העתקת תוכנה לשם גיבוי.