להעתיק גיזרה מבגד שהוזמן אצל חייט

הזמנתי בגד אצל חייט. אבל מאחר שאשתי יודעת לתפור, ביקשתי ממנו שרק יחתוך לי את הבד לפי מה שצריך ואשתי תתפור את הבגד לבד. הוא הסכים לכך, ואני גם חסכתי כמה מאות שקלים, כי זה עולה יותר זול.
כשהגעתי הביתה עם הבד הגזור, נפל ברעיוני להעתיק את הגיזרה, כך שבבוא העת וארצה לעשות חליפה נוספת, לא אצטרך כלל לגשת לחייט ותהיה לי גיזרה מוכנה.
האם נכון לעשותו? כשקניתי את הבד קניתי את כל השימושים בו?

תשובה:

מותר להעתיק את הגיזרה.

מקורות:

עצם השאלה אם יש זכויות יוצרים על גיזרה אינה ברורה (לכאורה גיזרה מוגדרת כמדגם ויש צורך ברישום אצל רשם הפטנטים והמדגמים), אבל בכל אופן לא מדובר כאן בגיזרה מסחרית אלא בגיזרה שתוכננה עבור לקוח זה במיוחד ואין עליה זכויות יוצרים.