נאמנות אשה להפסיד לעצמה את הכתובה

אשה שאמרה שזנתה עם איש אחר האם הפסידה כתובתה.

תשובה:

כן, היא הפסידה כתובתה, משום שהיא נאמנת להפסיד לעצמה, אבל לא הפסידה נכסים בעין שהם שלה, כגון חצי הדירה הרשומה על שמה.

מקורות:

שו"ע אבן העזר סי' קטו סעיף ו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ואם אח"כ חוזרת בעצמה ואומרת שלא אמרה אבל יש עדים שאמרה כך ובין העדים הרב שעסק בשלום הבית שלהם והיא חזרה על זה כמה פעמים ובזמנים שונים ולאו דווקא מתוך כעס.

  2. אם יש שני עדים שהודתה הפסידה כתובתה. אם יש עד אחד עיין ח"מ סי' קטו סק"ל וב"ש ס"ק לב לעניין שבועה כשיש עד אחד שזינתה, ועיין גם בשו"ע חו"מ סי' פא סעיף י, בש"ך שם ס"ק כב ובנתיבות חידושים סק"כ, לעניין עד אחד בהודאה.