כתובה שנמחקו בה קצת מהאותיות

1. האם יש להקפיד בדיו של הכתובה כמו תפילין וכדו',
לדוגמא אני רואה בכתובה שהאותיות התחילו להמחק מעט, זאת אומרת רואים בבירור מה כתוב כאן, רק שכאמור זה מחוק קצת.
2. עד אחד הקרוי "שלמה" כתב את הש' די דומה לאות ס', וגם את השם "דוד" הוא רשם את האות ד' כמו ב', האם זה בעיה.

אם נניח שזה בעיה מה לעשות בנידון ?

תשובה:

שלום רב.

קשה לענות כאן בפירוט ובאריכות על שאלה זו, הארכתי בזה בספרי משפט הכתובה ושם נכתבו בענין זה הרבה פרטים ודיוקים, מומלץ לך לעיין בספר זה למעשה בקצרה התשובה היא שאם ניתן לזהות בבירור מה כתוב, הכתובה כשרה ועדיף לא לעשות דבר.

אליהו בר שלום
דיין ומו"צ שכ' רמת שלמה בעיה"ק ירושת"ו
ראש בית ההוראה משפטי החיים בת ים
מח"ס משפט הכתובה