גובה כתובה באשכנזים

שאלה:

מה הסכום המינימלי שנהוג לשלם לכתובה אשכנזית (בתולה)

תשובה:

שלום רב,

יש בזה הרבה שיטות כיצד לחשב את זה. ראה כאן.

אבל בכל מקרה ברור שאי אפשר להוציא יותר מ20,000 ש"ח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם זה הסכום שנהוג בפועל בבתי דין ?
    האם יש מינימום (בכדי שלא יהא קל בעיניו….)??

    הערה…
    מה שכתוב באג"מ(ח"ד אה"ע סי' צא') לפני הרבה שנים התייחס לבעיה שה"רובלים" היו נטולות ערך ולכן הציע סוג של פשרה של 100 פונט
    מעניין למה נקט ב"פונט" בזמן שהיה גר בארה"ב ולא בדולרים … בכל מקרה.. נראה לפי סברתו ש100 פונט דאז שווה פי מאה היום … ואם כן … הכתובה שווה כ40 אלף!!

  2. יש סכום בכתובה : מאתים זקוקים. אלא שיש הרבה דעות איך מחשבים את זה וכמה זה יוצא, במאמר שהפנתי אליו הוא עוסק בכל השיטות הללו. יש גם ספר בשם מעשה בי"ד של הרב טולידאנו שהוא גם עושה סקירה של כל השיטות, הספר אינו לפני ואיני זוכר באיזה סימן. אבל בנקל אפשר למצוא דרך המפתחות.
    ברור שאם יש כמה שיטות, המוציא מחברו עליו הראיה. בפועל בבתי הדין כמעט שהנושא לא בא לידי דיון ממצה, תמיד מגיעים להסכם גירושין שכולל את הכל, וכמובן מתחשבים גם בכתובה. עד כמה שידוע לי מעטים הם ממש המקרים שדנים בגובה הכתובה ממש