נתינת כספי מעשרות להורים

שלום רב.בנינו יחידת דיור על חשבונינו בשטח פנוי תחת בית הורי אשתי וכל אחד חי בביתו ומממן את הוצאותיו. הורי אשתי מתקשים לשלם את המשכנתא ופנו אלינו בעזרה כספית כדי שלא יצטרכו למכור את ביתם. האם אפשר לעזור להם במימון המשכנתא ועוד הוצאות ולכיסוי חובות אחרים מכספי המעשר. תודה רבה

תשובה:

שלום רב.

בגדרי מצוות צדקה הוריו קודמים לשאר עניים, ולכן צריך ליתן את כספי המעשרות שלו בראש ובראשונה להוריו, ובכך מקיימים מצוות צדקה בהידור רב.

מקורות:

ראה כאן סעיף ה'.