הזכות לספח חלל לדירה

לכבוד הרבנים שליט"א
הבנין שלנו בנוי על צלע הר. והקומה הראשונה בנוי'ה רק על חצי משטח הבנין. החצי השני הוא חלל ריק כשמעליו בנוים חצר ומרפסות. בקומה הראשונה בצמוד לקיר הגובל עם החלל יש שורה של מחסנים לכל אורכו. כשאחד מהם שייך לי. שאלתי היא למי שייך שטח החלל ואם אני אפרוץ את הקיר המפריד בין המחסן לחלל האם וכמה אוכל לספח לבעלותי.
תודה רבה

תשובה:

החלל הוא רכוש משותף.

יש מקום לתבוע בבית דין לקבל חלק מהחלל מדין חלוקת שותפין, אבל לשם כך יש צורך לתבוע בפועל.

אם תקבל את רשות השכנים תהיה רשאי לספח חלק מהחלל, אבל ללא רשות אסור לך לספח אפילו לא חלק קטן מהחלל.

מקורות:

בגדר ההלכתי של חלל עיין עלון המשפט גליון 24 עמוד ד.

דין חלוקת שותפות שלא מדעתם עיין שו"ע חו"מ סי' קעו סעיף יח.