מה מברכים על מלאווח?

שלום רב. רציתי לדעת מה מברכים על מלאווח, ברכה ראשונה וברכה אחרונה?

תשובה:

על מלאווח מברכים ברכה ראשונה 'בורא מיני מזונות' וברכה אחרונה 'על המחיה'.

הצטרף לדיון

9 תגובות

  1. ברכת המזון והמוציא על מלווח

    שאלה:
    כשאוכלים שתי חתיכות של מלאווח, האם צריך לברך עליו המוציא וברכת המזון או מזונות?

    תשובה:
    כיוון שהוא כמאפה, ואף שלכאורה מטגנים אותו על מחבת, הדבר נעשה במעט שמן, והוא יותר כמאפה. אם כן דינו כפת הבאה בכיסנים, ולכן אם אוכלים חתיכה אחת, מברכים מזונות ועל המחיה. ואם אוכלים שתי חתיכות, צריך ליטול ידיים תחילה בברכה ולברך לפניו המוציא ואחריו ברכת המזון. שמשקל מלאווח אחד כמאה וחמישים גרם, ושניים שוקלים כשלוש מאות, ואם כן הם כשיעור קביעות סעודה לכל הדעות.

  2. הוא מביא שם שיש מפעלים שבהם השמן והרגרינה היא פחות מהמים ולכן לבני אשכנז זה ספק, אף שהעיקר להלכה שהוא מזונות גם לבני אשכנז כיון שהשומניות ניכרת מאוד.