אגוזי קשיו אם נחשבים קטניות

האם אגוזי קשיו מוגדרים קיטניות?

תשובה:

לא, כל סוג האגוזים למיניהם אינם נחשבים לקטניות, אולם צריך לבדוק היטב את מקור האגוזים, כיון שבחנויות שמוכרים פיצוחים כל השנה יש קמח רגיל או פיצוחים אחרים [קבוקים וכדו'] שנחשבים לחמץ גמור, ויש חשש סביר שהאגוזים נדבקו בחמץ, אולם אם מדובר על קניה מתוך שק של אגוזים שיש לזה הכשר לפסח, אין מניעה לאוכלם גם לאשכנזים.

שאר סוגי הפיצוחים ברובם נחשבים לקטניות, בכלל זה אף גרעיני אבטיח מחמת אופן גידולם ואסיפתם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אגוזי קשיו, לא היו בימים עברו ומשום כך אין על זה התייחסות מפורשת בדברי הפוסקים, אולם מאחר ועל פי המבואר בכל הפוסקים, גדר קטניות הם מיני זרעונים שנראים כחיטים, או שעושים מהם קמח כחיטה, ואסיפתם בצורת זרע הוא בשדה, וכל הדברים הללו לא שייכים באגוזי קשיו, משום כך אין זה בכלל גזירת קטניות