צוואה לטובת הילדים כשהאשה בנישואין שניים

אני נשואה פעם שניה ויש לנו 4 ילדים משותפים
לי יש ילד אחד מנישואים קודמים ולבעלי יש 4
הדירה רשומה על שמי בטאבו
אני מעוניינת לעשות צוואה כך שהדירה תעבור לילדים המשותפים
אולם שבעלי יוכל להמשיך לגור בה, אבל לא למכור אותה או לשעבד אותה
ואחר 120 תעבור לילדים המשותפים בצורה שווה
איך אני עושה את זה
מהיכן אוכל לקחת נוסח מתאים
והאם אני צריכה ללכת לעורך דין
תודה מראש

תשובה:

שלום רב,

תצטרכי לעשות את הצוואה יחד עם בעלך, מאחר שלפי ההלכה אשה אינה יכולה להפקיע ירושת בעלה לאחר הנישואין.

את יכולה לפנות לבית הוראה נתיבות חיים ברח' פנים מאירות 1 ירושלים כל יום בין השעות 1:45 – 3:30 בצהריים החל מיום כו ניסן, כדי לסדר לכם צוואה מסודרת.

מקורות:

צוואה היא בעצם מתנה ולפי תקנת אושא הבעל מוציא מיד מקבלי מתנה. עיין שו"ע אבן העזר סי' צ סעיף ט.