ירש כסף מסבא שלא שמר תו"מ

שאלה:

אדם שקיבל בירושה כסף מסבא רבא שלא שמר תורה ומצוות, (חילל שבת, מכר בשר לא כשר). האם אדם זה רשאי להשתמש בכסף שירש ממנו?

תשובה:

שלום וברכה,

מותר להשתמש בכסף של אדם שלא היה שומר תורה ומצוות, ואדרבה הפסוק משבח את זה שהרשע אוסף כסף והצדיק נהנה מהכסף של הרשע. איוב פרק כז, יז "יָ֭כִין [הרשע] וְצַדִּ֣יק יִלְבָּ֑שׁ וְ֝כֶ֗סֶף נָקִ֥י יַחֲלֹֽק".

מומלץ כהכרת הטוב שיקח מעט מהכסף ויעשה בזה עילוי נשמה לסבא ז"ל.

בהצלחה.