הפרשת מעשר משובר לקניית בגד אחד ברשת חנויות

קיבלתי שובר מתנה לחג על סך 500 ש"ח לקנית בגד אחד בלבד שמחירו מקסימום עד הסכום הנ"ל, ברשת חנויות מסוימת. (אולי אוכל לקנות בגד יקר יותר בהוספת כסף, לא ברור לי)

האם עליי לשלם מעשרות על הסכום של השובר?
או על הסכום ששווה הבגד שאקנה?
או שלא צריך בכלל כי זה מתנה ולא כסף מזומן ?

תשובה:

שלום רב,

לדעת רוב הפוסקים אינך צריך להפריש מעשר, וכן המנהג.

מקורות:

עיין עלון המשפט גליון 29 עמוד ב. שובר לקניית בגד אחד ברשת מסוימת לכאורה דינו כאילו אינו יכול לקנות אלא דבר מסוים, כיון שהבחירה מאד מצומצמת, ואינו דומה לאם קיבל תלוש לקנייה ברשת מזון וכדומה.