קירוב רחוקים

שלום וברכה
שאלתי
תלמיד שהובלתי אותו מהכנתו לבר מצווה ולעיתים קשר ארעי לא תורני לאחר מכן התגייס לצבא וביקש שאהיה מורה דרך עבורו בשירותו בצבא וכך היה לאחר שיחרורו מהצבא וגם בזמן שירותו בצבא שאל אותי שאלות בהלכה והשבתי לו על פי הפוסקים ובמידה ולא יכולתי לענות לו הייתי פונה לפוסק ומשיב לו הקמנו בסיע"ד שיעור במשנה ברורה רק בשבת היות ובימי החול אין פנאי הבחור סיים את שירותו בצבא והמשיך ללמוד איתי ועם עוד חבירים כן ירבו יום אחד נעלם ולא הופיע שתי שבתות התקשרתי אליו ושאלתי מדוע לא באת לשיעורים ולטענתו השיעור יותר מדי איתי ואגב אני מידי פעם שואל התלמידים מה דעתכם על צורת והגשת הלימוד ואכן הוא והשאר מירוצים מאד מהלימוד
העלתי בפניו הנ"ל ושאלתי למה נעלמת יכולת לדבר איתי ואני רואה אותך כל שבת תשובתו אני עם אבא שלי לא יכול לעזוב אותו עניתי לו אני רואה אותך הרבה פעמים מבחינת הלכה אביך לא ירא שמים רבך קודם וכאן עצם שאלתי האם זה היה נכון לומר לו כך אם זה בסדר תאמרו לי ואם לאו מה אעשה
תודה מקרב לב לתשובותיכם ומברך איתכם בבריאות בפרנסה בשפע שתוכלו להמשיך להדריך אותנו בדרך התורה
ומעל הכל שהשם יתברך ישלח רפואה שלימה לעטרת ראשינו הרב הצדיק הישר והענו הרב שלום אלישיב בן חיה מושה שיעמוד על רגליו ויקבל את המשיח
תודה.

תשובה:

ראשית, ודאי יש לברך על כך שהנך משפיע מתורתך על התלמידים.

אולם הדבר צריך להיות בצורה שתהיה נעימה לאוזן השומעת, כאשר אומרים לאדם "אני טוב יותר מאביך" הדבר אינו נשמע 'נעים' לאוזן השומעת והדבר עלול להביאו לידי ריחוק.

הייתי מייעץ לך להיות בקשר עם אחד מהארגונים שמתעסקים בקירוב רחוקים שינחו אותך בהתמודדויות כאלו.

עלה והצלח!