בריכה מעורבת לילדים וילדות במקום הדחק

שלום
מאיזה גיל (מעיקר הדין ) צריך להפריד בין בנים ובנות בשיעורי שחיה בברכה.מדובר בבית ספר יהודי עם אמצעים מוגבלים בחו"ל

תשובה:

שלום רב.

אין צריך לומר שיש להשתדל מאוד למצוא סידורים אחרים ולא לקחתם ילדים בכל גיל לבריכה בנים ובנות יחד.

במקום צורך גדול: אם הבנים מעל גיל תשע אין להקל להם להיות יחד עם ילדות מעל גיל שש – שבע, ואם הבנים מתחת לגיל תשע ניתן להקל גם בבנות גדולות מגיל זה.

בהצלחה רבה.

מקורות:

עי' בספר הליכות בת ישראל פרק ז' סעיף י"ט ובהערה שם ובתשובות והנהגות חלק א' סי' קט"ז.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בס"ד
    שלום וברכה, לא הבנתי מהיכן לקוח הענין של גיל 9 וכי בראוי לביאה עסקינן, הרי בצניעות עסקינן, ובמקורות שהבאתם לא ראיתי כלל איזכור לענין זה, אשמח אם תבארו לי את הדבר.
    בברכה חיים

  2. ראה בהליכות ישראל שם גם בסעיף כג לענין לימוד ילד על ידי אשה שעד גיל תשע הקל הגרש"ז, וכל דין הצניעות שייך מן הדין רק כאשר ילד בשל לכך, אך ילד שאינו ראוי לביאה אינו בכלל איסורי הצניעות אלא מדין חינוך לצניעות כאשר יהיה ראוי לכך, ויש שכתבו שאין דין חינוך בזה, ולכן כאשר יש צורך בדבר כתבנו להקל בזה.

  3. ארגנו קבוצת שחיה לבנים. בבריכה במושב סמוך . כי בעירנו אין שחיה נפרדת.
    התברר לנו היום שבמקביל יש מדריך נוסף שמלמד גם ילדות עד גיל 6.
    יש קבוצה של ילדים מתחת לגיל 9 ויש שמעל גיל תשע.
    האם ניתן להבין מהשאלה והתשובה הקודמת שהילדים שפחות מ9 יכולים להמשיך ללמוד ?
    זה רק בדיעבד? או שגם מלכתחילה זה בסדר?
    ומעל גיל 9 . לא?

  4. אם זה קריטי [הבטיחו כבר לילדים וכו'] אפשר להקל בילדים מתחת גיל 9 עם ילדות בנות 6 אבל לכתחילה מאוד מומלץ שהאפשרות של מעורב תהיה מחוץ לתחום.