נישואי עקר

יש לי 2 שאלות:
1.אם יצא לי זרע לבטלה אם לא היה שם כאלו אולי לא היה שם זרע זה עדיין נחשב חטא
2.אם יש בנאדם עקר אזהוא יכול להיות עם מי שהוא רוצה.

תשובה:

1. אסור לאדם להקשות את האבר – כאשר אין זה לצורך קיום יחסים מותרים – אפילו אם לא יוצא מחמת כן זרע, בוודאי כאשר יוצא זרע הדבר חמור מאד, וצריך להשתדל שלא תבוא לידי קישוי וזרע לבטלה, וזאת על ידי שלא תהרהר בדברים המביאים לידי כך.

2. אדם עקר מותר לו להתחתן רק עם מי שמותר לכל אדם אחר שאינו עקר, ואסור לו להתחתן עם מי שאסור ליהודי אחר שאינו עקר להתחתן, יוצא מהכלל מי שיש לו בעיה של "כרות שופכה" דהיינו שנחתך הגיד שלו, או "מעוך" דהיינו שחסרים לו ביצים או שנמעכו, שאדם זה אסור לו להתחתן עם אף אחת חוץ מגיורת.

מקורות:

1. שו"ע אהע"ז סי' כא בארוכה בחומר האיסור.

2. שו"ע אהע"ז סי' ה ס"א.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אדם שאין לו כל פגם באבר. אין לו כל בעיה להנשא, למרות שאינו יורה כחץ. יכול להיות אדם שאינו יכול להוליד אולם אין לו כל חסרון ביחס ויכול להנשא בקהל. הסוגיא ביבמות עו,א שמביאה בדיקה האם הוא יורה כחץ כדי לאפשר לו להנשא זה רק בגלל שיש לו נקב בגיד, והבדיקה היא כדי לדעת האם הנקב פוסל אותו לקהל או לא. אבל סתם אינו יורה כחץ ודאי מותר בקהל.