בדיקת ז"נ שלא בחורין וסדקים

בהפסק שיש לעשות בדיקת חורים וסדקים ואח"כ מוך דחוק וכפי ששמעתי עיצה לעשות סיבוב גם במוך על הצד שהבדיקה הקודמת לא מספיק נקיה ואין עוד זמן וכו

למעשה כך היה שהראשונה לא היה טוב והמוך כן אלא שבפועל את המוך היה קשה לסובב וזה לא היה סיבוב מלא

מה הדין

תשובה:

יש לעשות מחר שוב פעם הפסק טהרה.

מקורות:

חובה לעשות בדיקה בחורין ובסדקין בבדיקות של הפסק טהרה ושבעה נקיים וכמבואר בשו"ע יו,ד סי' קצו ס"ו, ומאחר ובדיקת הפס"ט לא יצאה נקי, הרי שבדיקת המוך דחוק היה צריך להיות בחורין ובסדקין, ואם לא נעשה הדבר הרי שצריך לחזור ולבדוק למחרת בדיקת הפס"ט שוב.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. לפי הידוע לי אין שיעור בסיבוב (דכיוון שמסובבים קצת מגיע לכל מקום)וכיוון שעשתה רבע או חצי סיבוב מיקרי חורים וסדקים וא"כ שוב אין צריכה להמתין עוד יום