הדלקת נרות שבת בבית, כשהולכים לאכול במקום אחר

איש ואשה שהם בזמן הדלקה של ערב שבת בבית הורי הבעל ותיכף אחרי ההדלקה קודם חשיכה צריכים הם לילך להתפלל ולאכול אצל הורי האשה ואין ברירה רק להדליק נרות בבית הורי הבעל היש להם חיוב לחזור ולישן בבית הורי הבעל? והאם יש נפק"מ אם עדיין ידלקו הנרות או לא?

תשובה

שלום רב!

אם כשיחזרו לבית הורי הבעל, הנרות כבר לא ידלקו, אין שום צורך בהדלקת נרות בבית הורי הבעל, אמנם אם כשתחזרו עדיין ידלקו הנרות, מצווה להדליק בבית הורי הבעל, ובתנאי שתדליקו את הנרות, במקום שתהינו מאורם.