רחיצת קטנים במים חמים ביום טוב

האם מותר לרחוץ קטנים במים חמים ביו"ט?

תשובה

"תינוק" שהדרך לרחוץ אותו כל יום מותר לרחוץ אותו ביום טוב במים חמים, אמנם אסור לחמם מים במיוחד לצורך רחיצתו, וכל ההיתר הוא כשיש לו כבר מים חמים, וגם אם אין לו מים חמים, אם צריך לחמם מים לצורך שתיה, מותר להוסיף עוד מים ולחמם אותם, כדי שישאר לו מים לצורך שטיפת התינוק.

מקורות

שולחן ערוך סימן תקי"א סעיף ב' ברמ"א ובמשנה ברורה ס"ק י"ב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כבוד הרב המשיב שליט"א באתי בזה בכמה הערות בהלכה כפי שמבואר בשו"ע ובפוסקים שם.
    א- יכולים להחם מים חמים ולשתות ממנו קצת והשאר להשתמש לרחיצת קטןץ
    ב- מותר להשתמש במי בוילער לרחיצת קטנים.
    ג- לכאורה יש מקום להחמיר לרחוץ את הקטן אבר אבר ואם אפשר לחסור אבר אחד שאינו רוחץ.
    ד- אפילו קטן שאין רוחצין כל יום ורק צריך זאת עכשיו כפי המצב ג"כ מבואר בשו"ע שמותר.

  2. שלום רב! תודה רבה על ההערות, אמנם במה שכתבת שיש מקום להחמיר לרחוץ אבר אבר, אינני יודע מהו המקור שלך לדין זה.