ילד מחוץ לנישואין לענין קיום מצוות פריה ורביה

בלית ברירה לאחר שלא מצאתי שידוך לשם נישואים כבר עברתי את גיל 30 + אני חיי עם חברה שלא מעוניינת להתחתן אנחנו שומרים על טהרת המשפחה ויש לי ממנה ילד בדרך רציתי לשאול האם אני יוצא ידי חובת פרייה ורביה בכך

תשובה:

לחיות ללא נישואין הוא דבר חמור ביותר וכבר אמרו חז"ל "כלה בלא ברכה אסורה לבעלה כנדה", חיי הנישואין הם הינם הערובה לחיים אמיתיים ולחיי תורה.

התירוץ "לא מצאתי שידוך" אינו מתקבל על הדעת, וכבר מבוגרים יותר מצאו שידוכים טובים, אינני בטוח שאחת ש"לא רוצה להתחתן" הינה השידוך הטוב לך, הדבר אומר שאינה רוצה להתחייב לחיי נישואין אמיתיים כך שהדבר פוגם בך ובילדיך.

אם כי לעצם הדין כמו שאדם שיש לו בן ממזר מקיים מצות פרו ורבו כמו כן ילדים שהגיעו שלא דרך נישואין יש בהם קיום דין פרו ורבו.