פוריות, תרומת זרע

שאלה:

שלום הרב,
אנחנו מתכננים להביא ילדים לעולם כבר כשנה מאז שנישאנו, וכנראה יש לי בעיות בזרע (בבדיקה שעשיתי לפני כמה שנים הייתה בעיה בתצורתו), אשתי עשתה בדיקה ואצלה הכל תקין ואני בימים הקרובים אעבור שוב בדיקה.

אני תוהה לעצמי, במקרה וחס וחלילה תתברר בעיה אצלי ונצטרך תרומת זרע. מה יהיה דינו של התינוק? הוא הוא משויך אליי? האם הוא יוכל לומד עליי קדיש ולשבת עליי שבעה כשאלך לעולם האמת?

תשובה:

שלום רב,

הרגע יקירי, אל תתייאש כל כך מהר. בעז"ה עוד יהיו לכם ילדים. הטכנולוגיה והאפשרויות הקיימים בזמנינו מסייעות הרבה מאד גם כאשר ישנם בעיות, אז אצלך שעדיין לא מצאו כל בעיה אתה כבר נלחץ? נצל את הימים הללו שאנו בין כסא לעשור התפלל לבורא עולם ובעז"ה יהיו לכם ילדים.

לעצם השאלה, ברור שכאשר משתמשים בתרומת זרע, הילד אינו שלך.