הפרייה מלאכותית לבחירת מין היילוד

שאלה:

האם מותר על פי ההלכה לבצע הפריה מלאכותית לצורך בחירת מין היילוד כאשר לאדם יש רק בנים ושני בני הזוג מאוד רוצים בת. מעצם הרצון לשני המינים וגם למטרת פרו ורבו..

שאלה נוספת- האפשרות היחידה לבצע תהליך כזה הוא בחו"ל (בישראל מותר רק מעל 4 ילדים מאותו מין ולנו יש 3 ובעלי לא מעונין בעוד ילד בדרך טבעית אלא רק בדרך של הפריה לבת).
ובמידה ומותר ממה צריך להיזהר ולהקפיד בתהליך כזה שמתבצע בחו"ל מבחינה הלכתית?

תודה רבה!

תשובה:

שלום רב,

מצד עיקר ההלכה אין מניעה משום שההיתר לעשות הפריה חוץ גופית שורשה בגלל שאין זה נחשב להוצאת זרע לבטלה, ולכן לא משנה אם ההיתר הוא לצורך ילדים או לצורך בחירת מין העובר. אבל כלל הרבנים התומכים כמובן בהפריה חץ גופית לא יתרו היתר לעשות זאת לצורך בחירת מין העובר. ההרגשה היא שזה נוגד את האתיקה של הההלכה, למרות שכאמור, מצד עיקר הדין אני לא רואה מניעה.

לשאלה השניה, בכל מקרה מקובל לעשות הפריות כאלה רק בפיקוח של הגופים שנותנים פיקוח הלכתי לתהליכים כאלה.