זרע לשימוש עתידי

שאלה:

היי,
האם חייל נשוי שיוצא לקרב ויודע שיש סיכוי שהוא לא יחזור, האם מותר לו להוציא זרע, להקפיא אותו, על מנת שבמידה והוא ח"ו נפל אז אשתו תוכל להתעבר מאותו הזרע?

רק בשורות טובות

תשובה:

שלום רב,

גם בשאלה זו יש צורך להפריד בין עצם כללי ההלכה לבין השאלה האם זה ראוי או לא. משום שבהחלט אפשר לדון בשאלה זו, ולא ברור כלל שראוי לעשות זאת, ואני לא מתכוון רק לשאלה של הוצאת זרע בסיטואציה כזו אלא גם האם ראוי להפרות את זרעו לאחר מותו.

לעצם השאלה ההלכתית, אין בזה איסור כמו בכל סוגיית ההפריה החוץ גופית כאשר יש קושי בהיריון טבעי. והסיבה שמותר הוא משום שבגדרי איסור הוצאת זרע לבטלה האיסור הוא כאשר זה נעשה "לבטלה". כאשר המטרה היא לצורך הולדה אין זה בהגדרה של האיסור.