שידוך כשיש בעית פוריות

שאלה:

בחורה שכדי להביא ילדים בעתיד תצטרך לעבור תהליך של פונדקאות\ השתלת רחם {הבעיה רק במבנה של הרחם עצמו השחלות תקינות ויש ביציות}
1. באיזה שלב עליה לספר כזה דבר לבחור שהיא יוצאת איתו
2. האם מותר הלכתית לבחור שהכל תקין אצלו להתחתן איתה

תשובה:

שלום רב,

  1. קשה לומר באיזה שלב לגלות זו דילמה ממש קשה, מצד אחד אין לה עניין לחשוף את קרביה לפני כל אחד. ומאידך, ברור לה שחייבים לומר לפני שסוגרים שידוך. אין כאן תשובה הלכתית אלא הסברא נותנת שבשלב שהיא מרגישה שיש סיכוי שזה הולך לכיוון רציני כדאי לעדכן, אין בזה כללים קבועים, כל פעם לפי העניין והתחושה.
  2. למרות שההלכה קובעת (אבה"ע סי' א') שאסור לבחור שעדיין לא קיים פריה ורביה לשאת אישה שאינה "בת בנים" משום שבכך הוא מבטל מצוות פריה ורביה. אבל היום שהאופציות לילודה באמצעות הפריה ופונדקאות הן זמינות יחסית ועל ידי כך הוא יכול לקיים מצוות פריה ורביה, אין לו איסור להתחתן עם בחורה כזה.

הרבה הצלחה