קרבן העומר

שלום אני לירן ואני צריכה לדעת מה מקריבים ביום הראשון והאחרון בספירת העומר?
בשביל שיעור מורשת.

תשובה:

1. ביום הראשון של חול המועד של חג הפסח מקריבים קרבן "מנחה" [קרבן מנחה הוא קרבן ממין הצומח], ומנחה זו נקראת "מנחת העומר".

מביאים לבית המקדש שעורים בשיעור של שלש סאין [מידה של סאה שהיתה בזמן בית המקדש, בין 8-14 סמ"ק מעוקב כ-8 ק"ג], שנקצרו בליל טז בניסן, וביום טז דשים טוחנים ומנפים עד שמוציאים מזה "עשרון" [=0.3 סאה], ומקריבים מזה על המזבח לפי הלכות הקרבת מנחה.

יחד עם הקרבת קרבן מנחה הנ"ל מקריבים גם כבש כקרבן עולה.

2. בסיום ספירת העומר [ביום החמישים, שאותו כבר לא סופרים, סופרים 49 יום, ולמחרת זה חג השבועות], מקריבים קרבן מנחה הנקרא "שתי הלחם".

קרבן זה מביאים מן החיטים שקצרו מהתבואה החדשה.