שימוש באביזרים ביחסי אישות

אישה שקשה לה להגיע לסיפוק עים בעלה האם מותר להישתמש באביזרים כדיי להגיע איתה לסיפוק כדיי שתסכים לקיים יחסים?

תשובה:

בס"ד

שלום רב.

אנסה לענות בקיצור מבלי להיכנס לפרטים, כי הם לא נמצאים לפנינו.

באופן עקרוני מבחינה הלכתית אין מניעה לאשה לשימוש באביזר זה או אחר.

אך מתוך הדברים נשמע שבעקבות כך שהיא אינה חווה סיפוק בחיי האישות היא נמנעת מחיי אישות ובעלה מחפש את הדרכים איך להביא אותה לסיפוק בכדי שתסכים לחיות איתו בצורה תקינה.

ובכן: אינני בטוח שעם אביזרים היא כן תצליח להגיע לסיפוק, משום שישנו אחוז לא קטן באוכלוסיית הנשים שאינן יכולות לחוות סיפוק מלא בחיי אישות, ואם היא מבחינה גופנית פיזיולוגית כן יכולה להגיע לסיפוק הרי שאין צורך באביזרים אלא על הבעל ללמוד איך מביאים את רעייתו לסיפוק בדרך שלה.

השאלה העיקרית שלא נשאלה היא, האם באמת ההימנעות שלה מחיי אישות היא בגלל שאינה מגיעה לסיפוק או שמא ישנן סיבות אחרות שאותן איננו יודעים כרגע.

לצורך זה מומלץ לך לשבת איתה לשיחה נעימה ולשמוע ממנה מה בדיוק מפריע לה ומקשה עליה לחיות איתך יחד בשותפות מלאה כולל חיי אישות, ואם הסיבה היא שאתה לא יודע איך להיות שם, תמיד תוכל ללמוד, אף פעם לא מאוחר.

בהצלחה רבה.

הרב יהודה ליב אוירבך

אחראי ומנהל המוקד הטלפוני של ארגון "בינת הלב"

מפקח ארצי של ארגון "מרכז החינוך"

טל. 02.6587003

נייד. 052.7643333

פקס. 02.6587006