בעל שאינו מעוניין להשתתף בשמחה משפחתית של צד האישה

בעלי אינו מסכים שאסע להשתתף ב"שבת חתן" של האחיין שלי בצפון(אנו גרים בבאר שבע), כיוון שהוא לא "סובל" את המשפחה שלי.הוא כמובן אינו מעוניין להשתתף בארוע.האם לשמוע בקולו???

תשובה:

בס"ד

שלום וברכה.

את שואלת שאלה נקודתית, אך ברור לכולם שזהו רק חלק מהתופעות שקיימות ביניכם על רקע זה שבעלך אינו "סובל" את משפחתך.

כנראה שעד היום לא פתחת עם בעלך את הנושא מה בדיוק מפריעה לו משפחתך, וגם אם הוא באמת סובל בחברתם – מדוע אינו מוכן להבין שזו משפחתך ולך הם חסרים, ואם אכן לבעלך קשה עם בני משפחתך וגם את מודעת לכך – איך זה שאת חסה על משפחתך יותר מאשר על בעלך ומעוניינת שגם הוא ישתתף באירוע, במילים אחרות, מה שאני מנסה לומר שהבעיה ביניכם זה לא השבת חתן של האחיין, אלא המערכת הזוגית הכללית שלכם לא נמצאת במקום הנכון, וכדאי לכם לפתור את הבעיה השורשית ולא להתייחס רק לסימפטום זה או אחר.

למעשה לגבי השבת חתן: בהסתכלות מקצועית, קשה מאד לתת הכוונה במקרה זה ללא היכרות כלל, משום שהפרמטרים משתנים בין מקרה למשנהו, לדוגמא אם האשה נמצאת בדרך כלל במקום הקובע, יתכן ובשביל הקשר הזוגי כדאי לה לוותר ולא לנסוע, אך אם היא נמצאת במקום הקורבני של המערכת, הרי שעצם הנביעה יכולה להעצים אותה ולתת לה כוח לצאת מהמקום הלא בריא שלה בנישואים.

אך מבחינה הלכתית אין ספק שהאשה מחויבת בראש ובראשונה לבעלה לפני חיובה למשפחתה, ואם כך אין ראוי שתקום ותיסע נגד רצונו.

מאחל לכם רק טוב.

הרב יהודה ליב אוירבך

אחראי ומנהל המוקד הטלפוני של ארגון "בינת הלב"

מפקח ארצי של ארגון "מרכז החינוך"

טל. 02.6587003

נייד. 052.7643333

פקס. 02.6587006