מצא בקבוק שתיה סגור באוטובוס בינעירוני

לכבוד הרב שליט"א
היום מצאתי באוטבוס שחזר מנסיעה בינעורונית בקבוק שתיה סגור, והיות וירדתי אחרון לקחתי איתי את הבקבוק לקיים מצות השבת אבידה, אך אציתי לברר מה עלי לעשות אם אני מפרסם במשרדי החברה שמי שאבד יכול לפנות אלי, כמה זמן עלי להמתין בכדי שאני יוכל להשמש לעצמי עם הבקבןק,
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

תברר כמה עולה בקבוק זה בחנויות, תרשום לך בפנקס שאתה חייב כסף זה למאבד וכשיבוא אליהו הנביא ויגלה מיהו בעל הבקבוק תפרע לו את הכסף. לאחר שתרשום בפנקס תוכל להשתמש בבקבוק.

מקורות:

עיין כאן וכאן, בנידון דידן ודאי רצוי למכור כיון שלאחר זמן יפוג התוקף וניתן להשיג בקבוק אחר בשוק ללא קושי, גם קל יותר להעביר כסף למאבד מאשר להעביר בקבוק.