גידול כלב

עליכם השלום
שאלתי האם בעיר מעלה אדומים אם מותר או אסור לגדל כלב

מבקש פסיקתכם ושכרכם רב מן שמיא .

תשובה:

כלב שמותר לגדל [דהיינו אם אינו כלב רע או כלב שעלול לתקוף אנשים אלא שמצויים גנבים או חשודים על רציחה וכד' בסביבתו וקושר את הכלב ביום ומתיר אותו בחצר רק בלילה] אין חילוק בין מעלה אדומים לשאר המקומות.

מקורות:

שו"ע חו"מ סי' תט סעיף א וראה עוד בשו"ת משנה הלכות ח"ה סי' רצו, ושו"ת עטרת פז (ח"א ג חו"מ סי' ח) באורך בפרטי הדינים איזה כלב מותר לגדל ואיזה אסור.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום עליכם מורי ורבותי שליט"א לשאלתי בנוגע לגידול כלב והמשפחה חלק מציונות דתית וחלק חרדים ונוסף לכך י"א שגמטריה כלב להבדיל בין הטמא והטהור גמ' אליהו ומקום שיש כלב לא נכנס ממתין לפסיקתכם ושכרכם רב מן שמיא
    חודש טוב .