ברכת הדלקת הנרות

לנשים ספרדיות בעניין הדלקת נרות שבת,
האם קודם לברך ואח"כ להדליק? ואו להדליק ואח"כ לברך?

תודה רבה

תשובה:

דעת הבן איש חי וכף החיים וכן דעת הגאון רבי בן ציון אבא שאול זצ"ל שאף נשות הספרדים מנהגן להדליק ואחר כך לברך, ויש להן להמשיך במנהגן זה, ואילו דעת הגאון רבי עובדיה יוסף שליט"א שיש להן לברך ואחר כך להדליק, ואף מי שנהגה לברך לאחר הדלקת הנרות תשנה את מנהגה ותברך קודם להדלקתה.

אשה בעלת תשובה שאמה לא הדליקה נרות, עדיף שתברך ואחר כך תדליק.

מקורות:

בן איש חי שנה שניה פרשת נח סעיף ח, כף החיים סי' רסג ס"ק לד, אור לציון ח"ב סי' יח סעיף ג [ושם כתב שאם אין לה מנהג אבות בזה עדיף שתברך ואח"כ תדליק] וכן האריך בזה הגאון רבי י"ח סופר שליט"א בספרו מאמר יעקב סי' כב, ודעת הגאון רבי ע"י שליט"א שיש להן לברך ואח"כ להדליק כמו שהאריך זה בשו"ת יבי"א ח"ב או"ח סי' טז.