הדלקת נרות בבית ההורים

שאלה:

שלום הרב,
אנחנו זוג ספרדים. מנהגנו בשבת לאכול בבית הוריי ולישון בביתנו. אנחנו מדליקים נרות בבית הוריי כ20 דקות לפני כניסת שבת ולפני אימי, בקרבת הנרות שלה. האם יש בעייתיות במנהגנו או שאנחנו רשאים להמשיך כן.

תשובה:

יש בעיה מצד זה שאמך שאף היא ספרדיה אינה יכולה לרך אחרי שאתם הדלקתם שם כבר, ואין מקום למנוע ממנה לברך, ובודאי שלא להכשיל אותה בספק ברכה לבטלה. יותר נכון יהיה שאמא תברך בקול רם ותכוין להוציא בברכה גם את אשתך ואז היא תדליק מיד ללא הפסק אחרי אמך. או להדליק בבית ולשהות שם מעט ורק אחר כך לבוא להורים, או לשים מספיק שמן שתהנו ממנו כשתחזרו הביתה.

שבוע טוב.