תפילה בזמן לקיחת תרופה לפעילות המעיים

שאלה:

א. הלוקח תרופה להגברת פעילות המעיים לפני התפילה שבטוח שיצטרך לנקביו בשעה הקרובה האם נחשב הדבר לתוך כדי הילוך פרסה שתפילתו תועבה
ב. הנצרך לנקביו ולא יוכל להעמיד עצמו כדי הילוך פרסה ולקח לפני התפילה כדור שעוצר את פעולת המעיים כך שלא יצטרך לנקביו האם תפילתו תועבה כי ס"ס התחיל תפילתו במצב שאין יכול להעמיד עצמו
בברכת התורה שי

תשובה:

כדורים המזרזים את היציאה או המעכבים את היציאה, העיקר הקובע בזה אם יש כאן "בל תשקצו" הוא: האם למעשה אתה יכול להעמיד את עצמך שלא לצאת ליציאה עד פרסה, דהיינו שיעור של 72 דקות. אם הנך יכול להעמיד את עצמך שיעור זמן זה הרי שמותר הוא להתפלל.