זמן קריאת התורה והנחת תפילין לבר מצוה

שאלה:

לכבוד כבוד הרב.
הבן שלי נולד בי"ב באייר תשנ"ט תאריך הבר מצווה יוצא ביום שישי י"ב באייר תשע"ב.
השאלה היא האים הוא עולה לקריאת התורה ביום שבת בפרשת אמור? ומתי הוא מניח תפילין ביום חול? לפי הלכות הספרדים. אודה מאוד לתשובתך

בתודה נסים ע.

תשובה:

מנהג בעדות הספרדים שעולים לתורה בשבת לאחר יום בר המצוה, ואילו את התפילין צריך להתחיל להניח ביום בר המצוה ואם יש אפשרות עדיף אפילו להתחיל להניח כבר עוד לפני יום הבר מצוה בפועל עם ברכה כדי להתרגל לקיום המצוה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכבוד כבוד הרב,
    בני נולד בתאריך כ"ו בטבת, תשס"ב, 10.1.2002. תאריך הבר מצווה יוצא בשבת וארא, כ"ו בטבת ה'תשע"ה.
    מתי הוא צריך להניח תפילין ומתי לעלות לקריאה בספר תורה בשבת. ב"ה בר המצווה יקרא את כל הפרשה בשבת חתן בר מצווה.
    מצד אחד אנו נוהגים להניח תפילין חודש לפני התאריך בשביל החינוך של הילד אבל עושים מסיבת עליית והנחת תפילין בתאריך העברי ומצד שני הוא נחשב במניין מגיל 13 ויום, שזה ביום ראשון כ"ז בטבת (אחרי שבת וארא). האם הוא יכול לקרוא את כל פרשת וארא.
    אבקש את הלכה לפי עדות המזרח, אודה מאוד על תשובתך.

    בתודה משה.

  2. אם אני מבין נכון שיום ההולדת שלו בכ"ו טבת, הוא בהחלט יכול לקרוא פרשת וארא כיון שבאותה שבת הוא כבר נכנס לעול מצוות, מה שאמרו שנעשה גדול מבן 13 ויום אחד, הכוונה לתאריך יום ההולדת עצמו שהוא כבר היום הראשון של השנה ה14 שלו.
    הנחת התפילין היא באותו תאריך בחודש הקודם, כלומר בכ"ו בכסלו.
    מזל טוב.