השם נמרוד

שאלה:

מישהי מעוניינת להחליף שם לבן שלה. שמו: נמרוד.
האם צריך לשנות? אם כן, עדיף להחליף או להוסיף שם?
ואילו שמות עדיפים לשינוי?

תשובה:

יש להחליף את השם, העדיפות היא להחליף ל"אברהם"

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מחילה כבוד הרב, אבל זה לא קצת חסר אחריות להגיד איזה שם מתאים לו בלי לבדוק פרמטרים נוספים ?
    לא צריך לייחס את השם נאמר לתאריך הלידה של הילד, או לפחות לשם האם?
    השם אברהם התאים בזמנו לאברהם אבינו, האם זה אומר שלכל יצור אנושי מתאים אותו שם ?
    לעניות דעתי, כל אדם נולד ברגע מסוים על ציר הזמן, להורים מסויימים ויש לייחד את השם בהתאם.

  2. ראשית כל כך קיבלתי שמי שיש לו שם נמרוד להחליף לאברהם.
    שנית, [והסבר הדבר הוא] לעולם איננו נותנים שם בגלל "תאריך הלידה" או "שם האשה", לא מצאנו במקורות היהודיים משמעות לזה, כל ענין הנורמולגיה הוא על פי אלו שמשתמשים עם הקבלה שלא כהוגן, האריז"ל כותב שעיקר השם ניתן על פי רוח הקודש מההורים, למעט כאשר ההורים נותנים שם של רשע שאין זה רוח הקודש, אלא רוח שטות.
    השם אברהם הוא שם אוניברסלי המתאים לכל יהודי בכל זמן ובכל עת, [ועל כן שמו הוא בגימטריא "248" כמנין איברי האדם, שם זה כולל בו את כל תכונות הנפש המובעות על ידי כח הגוף], ואף עם ישראל כעם אחד ויחיד מאוחד על ידי כל נפשותיו מאוחדים באבות הקדושים וכל האבות מאוחדים באברהם אבינו, (של"ה הק' עשרה מאמות סוף מאמר שני, ועל כן אנו חותמים בברכת "מגן אברהם" כפי שאמרו חז"ל "בך חותמים" כיון שכולם כלולים באברהם), כאשר אדם ניתן לו שם שניתן בניגוד לתכונת אברהם אבינו והיה "מורד בה'" הרי התיקון הנפשי אליו הוא לתת לו את הכח הנגדי שהוא אברהם אבינו שהיה הולך ומפרסם שמו של ה' לכן משני הסיבות הנ"ל יש להעדיף את השם אברהם.
    גם בשפת אמת (לך, תרמח) "כי הג' אבות הם עמודים שכל בני ישראל עומדים עליהם כמ"ש במדרש אם חומה היא נבנה עלי'. ע"ש. דגם נח הי' צדיק לשעה בדורותיו. אבל מהאבות התחיל בנין חדש קבוע לעולם וכל מעשיהם היה בכללות כל בנ"י והניחו אלקות בנפשות בנ"י וכמ"ש בוחרים בדרכיהם ועי"ז עושין כמעשיהם ובך חותמין כי כחו של אאע"ה הוא חותם ברית מילה שחתם בבשרינו והוא יותר מכל האותות כמ"ש בטור ה' מילה שהוא דבוק בגופינו ממש. וע"ז נאמר שימני כחותם על לבך"