תפילת מנחה 20 דק' לאחר השקיעה

שאלה:

אם שכח להתפלל מנחה והזמן עשרים דקות אחר שקיעה מה נכון לעשות? (בארצות הברית )

תשובה:

אם הנך נוהג להקל בדינים דרבנן עד זמן ר"ת, אפשר להקל לפחות עד 50 דק' לאחר השקיעה, אך אם הנך עושה מלאכה במוצאי שבת לאחר כ-35 דק' לאחר השקיעה אין להקל להתפלל לאחר 13.5 דק' לאחר השקיעה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בביאור הלכה כותב ששיעור ג' רבעי מיל הוא רק בארץ ישראל.
    למעשה כותב המשנה ברורה בסי' רלג ס"ק יד ובשער הציון בק"כ שאחר שנראו שני כוכבים אסור להתפלל.
    עשרים דקות לאחר שקיעת החמה בניו יורק, בדרך כלל רואים כבר שני כוכבים. לפני זה עדיין ניתן להתפלל.
    המשנה ברורה סובר שאף לדעת רבינו תם אסור להקל לאחר שנראים כוכבים, וכדעת המנחת כהן, ומתבטא שם "ובעוונותינו הרבים ראיתי הרבה אנשים שהרגלו להתפלל מנחה זמן הרבה אחר השקיעה".
    ישנם כאלו שמקילים בכך ואיננו יכולים למחות בהם, אבל אסור להורות הלכה, ולהתיר דבר שהמשנה ברורה אוסר בהחלט.
    בנוסף לכך, אם השואל היה נוהג כן, לא היה שואל את השאלה באתר.

  2. ראה שו"ת אגרות משה (או"ח ח"ד סי' סב) שהאריך שם לגבי זמן צאת הכוכבים באמריקה, ושם כתב שלגבי דינים דרבנן יש להקל עד 40 דק' לאחר השקיעה.
    מש"כ מע"כ מד' המשנ"ב מדובר שם על אחרי 60 דק' לשקיעה"ח, ע"ש שכתב קודם לכן שעד רבע שעה קודם צאת הכוכבים אפשר להתפלל בדיעבד.