בברכות הנהנין מכוון להוציא אחר שאוכל דבר אחר?

שאלה:

שלום רב, מה שכתוב בסימן ריג.. אני מנסה להבין משהו שלא כתוב, א. אדם שאוכל תפוח והשני אוכל תפוז, האם בכזה מקרה יכול אחד לכוון להוציא את חברו בברכת ״בורא פרי העץ״? ב. אדם שותה מים והשני אוכל דג, האז זה ששותה מים שמברך ״שהכל נהיה…״ יכול להוציא את זה שאוכל דג? ומה הדין להפך זה שאוכל דג מכוון להוציא מי ששותה מים? האם מה שהתירו שמוציא בברכת הנהנין זה דווקא שזה בדיוק אותו מאכל או שזה הולך על הברכה שתהיה זהה? ואבקש מקור שאוכל לשנן

תשובה:

כיון שזו אותה ברכה ברור שיוצאים ידי חובה, קשה לי למצוא מקור מפורש לרוב פשטותם של דברים.

יום נעים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מחילה, אבל ידוע (ללא מקור) שאם נניח אדם מקדש על היין ומכוון להוציא את כולם , והמסובים שבאים לשתות מים בזמן הברכה לא יוצאים אע״פ שיין מוציא שאר משקים…

    ועליהם לברך על המים (מדין ברכת הנהנין אני מדבר)