הפרדה בין ברכה אחרונה על הגפן ובורא נפשות לכתחילה

שאלה:

שבוע טוב! האם מותר לכתחילה : א.לברך על הגפן ולשתות שיעור, ב.לאחר מכן לשתות מים ו=ג.לבסוף לברך מעין שלוש ולכוון לפטור את רק את היין(או תירוש) ד. להמשיך לשתות מים ואחרי שיעור זמן מסויים לברך שהכל. בקיצור להפריד בין הברכות .

תשובה:

שלום וברכה

בודאי אין לעשות כך. מעבר לענין של ברכה שאינה צריכה שהוא גורם כאן ואין לזה שום טעם, יש גם ספק האם באמת יתחייב שוב שהכל, ראה כאן בענין זה מה שכתבנו בהרחבה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה! מצד שני , אם אני עושה הבדלה נניח במטבח, ושותה שיעור יין ואז כוס מים ומברך מעין שלוש ופוטר את המים אם ארצה מיד להמשיך לשתות מים בחדר אחר או לשתות תה (שהרי לא אחכה במטבח עד לסיום התה רק כדי להמשיך את המציאות שהוא נפטר בברכה הראשונה על הגפן ) שוב אצטרך לברך שהכל וזה היה טעם השאלה- אני מעוניין להיפטר בברכה על הגפן בלבד אך מעוניין להמשיך לשתות מים או משקה אחר וכדי שלא אצטרך לברך שוב שהכל רציתי לפטור את הגפן בלבד.