דיני טפלות בברכות -המשך

שאלה:

שבוע טוב. מה עם השאלה השניה איך בברכה על אכילת כרפס בליל הסדר בפחות מכזית פוטרים את המרור לשיטת הפוסקים שבפת צריכים לאכול לפחות כזית כדי לפטור את שאר המאכלים או שהדינים כאן חלוקים. אגב, מה החילוק בין פת לבין יין שבטעימה מועטת מיין הקידוש פוטרים את שאר המשקים

תשובה:

שלום וברכה

1. במרור זו אותה ברכה, זה משהו אחר לגמרי ופשיטא שמועיל… כאן הנושא זה הטפלות, שיפטר בברכת הפת למרות שברכתו של מאכל זה שונה.

2. אדרבה, ביין הרי נחלקו בזה הפוסקים, והכרעת המשנה ברורה ובביאור הלכה בסי' קעד שיש לשתות לפחות רוב רביעית – מלוא לוגמיו כדי לפטור שאר משקים, ובטעימה מועטת רק חשש לדעת הדרך החיים שאכן סובר שזה מועיל כנגד רוב הפוסקים, ולכן הורה מספק לברך שהכל על משהו אחר.

שבוע טוב.