והייתם קדושים

שאלה:

בס״ד שלום לרב המשיב, אני בחור ישיבה שנמצא בתקופת השידוכים. נפגשתי עם בחורה ושמתי לב שבזמן המפגש שלא בכוונה הרגשתי קישוי לא הרהרתי בה ח״ו וגם השתדלתי מאוד שלא ימשיך (מה שיכולתי) לאחר מכן ראיתי בלבנים נוזל שלאחר זמן חלק נבלע ונעלם וחלק הפך לצבע לבן ודק.זה לא פעם ראשונה אלא כמה פעמים שיצא לי לפגוש אותה או אפילו רק לשוחח מעט בטלפון אפילו בלי קישוי שמתי לב לחומר הזה שמופרש וחוששני. אני לא יודע אם היה ראוי שבחור ישיבה יפנה דרך אינטרנט אבל אני לא יכול לשאול שאלה כזו ר״מ בישיבה/משגיח/ר״ה וכד׳ לכן זה בבחינת עת לעשות לה׳ זה מצער אותי מצד שאני מאוד נשמר בזה בצורה כללית.אפילו שהייתי צריך ליצור איזה דיבור וכד׳ עם אישה לדברים ההכרחיים(סידור של חשבון בנק קניה של איזה דבר וכד׳ שלא הייתה בררה) אפילו אם הייתה זו אשה שתראה מאוד יפה ואפילו לא צנועה כ״כ לא הייתי מגיע למצב כזה ולא הייתי נותן את דעתי כלל אלא מדבק במחשבת תורה. אבל במקרה הזה זה מציק לי אני רוצה להתעסק במה שהיא אומרת ולא להילחם עם עצמי במשהו שאני לא מרגיש יכולת לשלוט בו. אני רוצה להתקרב לה׳ ולא להתרחק (גם התפללתי על זה) תורף העניין שאשמח לקבל עצה טובה מה לעשות (לא ״עבד לי״ מש״כ בברכות ה. אני לא רוצה להישמע שאני משביע את יצרי ואומר לא הצלחתי) האמת שיותר ממה שכתבתי לפניכם כואב לי. כמדומני שראיתי באיזה שו״ת בשם אחד מאחרוני זמננו שכתב על איזה משהו מסוים בעניינים אלו שאינו נחשב ש״ז. נלענ"ד וזה לשיקול הרב המשיב שלא לפרסם כי אם רק את התשובה בלא השאלה. תודה רבה לכם. השארתי כתובת מייל של חבר

תשובה:

שלום וברכה

קראתי את שאלתך, אינני יודע הרבה מה לייעץ, אבל מה שנראה לי שככל שתחשוב על זה יותר כך זה יקרה יותר… הנושא הזה הוא מסוג הדברים שככל שעוסקים בו יותר הוא קורה יותר. למעשה אין לך הרבה ברירות, לא ניתן להתחתן בציבור בו אתה חי בלי פגישות שידוכים וזה מה יש וזה תפקידך עכשיו, רק מה שחשוב מאוד, זה להזהר לא להגיע לקירבה יתירה בפגישות, לא קלות ראש מיותרת וכמובן חלילה לא קירבה פיזית, ובעזרת ה' הכל יהיה טוב.

בהצלחה רבה