הגזמה בתביעת נזקי גוף בערכאות אזרחיות

שאלה:

עברתי תאונת דרכים ולאחר התאונה הלכתי לרופאים ולפיזוטרפיה וברוך ה' אני כיום מרגיש טוב יותר אך במצבים מסוימים יש לי עדיין כאבים. כעת עו"ד מכין לי את התביעה כנגד הביטוח על הנזק הגופני שקרה לי. בדו"ח של הפיזיוטרפיה , נכתבה הגזמה בדבר הנזק שנשאר לי כיום. מצד אחד 'כך כולם עושים' מה גם שאי אפשר באמת לאמוד במדויק את הנזק שנגרם לגוף ואת השלכות התאונה לכל השנים הבאות ולכן מקובל שהצד התובע מנסה ככל יכולתו להגדיל את הסכום ובבית המשפט הדבר יוכרע, (או בהסכמת הצדדים לפשרה לפני כן) אך מצד שני אני חושש מגזל כאשר יש הגזמה בדוח הרפואי (שדרך אגב נכתב על ידי איש רפואי שאמר לי 'אני יודע מה לכתוב לך') תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לביים נזקים שלא היו. אבל מותר לכתוב את הנזק שנעשה בצורה חדה וברורה. אם הרופא כותב לך את הדברים מותר לסמוך על זה, (אם לא הוסיף נזקים שלא היו), כך הוא השפה של הביטוח שמתארים את הנזק בצורה בולטת וחזקה כדי לקבל פיצוי הולם. ולכן אם הרופא כתב חוות דעת רפואית והבית משפט אישר את גובה הפיצוי מותר לך לקבל.

בהצלחה.