לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תוקף הסכם בכתב

שאלה:

נערך הסכם בכתב יד בניסוח שניסחנו יחד אני ושכני שאין לי ולו רשות לבנות בלי הסכמה הדדית בחצר המשותפת לכל דיירי הבניין ולא מפורט שם מה הסיבה שצריך את ההסכמה ההדדית אלא מפורש שצריך הסכמה ותו לא 1) האם יש דרך שהוא יכול להפר הסכם זה 2) מה כוח ההסכם הכתוב שנכתב ע"י (לא ע"י דיין בבית הדין) 3) האם בית הדין יכול לכפות עלי לבטל את ההסכם במידה ויטען טענות שאין הוא מזיק לי וכדומה אחר שיש הסכם?

תשובה:

שלום וברכה,

לפי הלכה אין הבדל בין הסכם שנכתב בבית דין לבין הסכם שנכתב בפרטיות – במעמד הצדדים. אם ההסכם נכתב כדין, יש לזה תוקף. ואם לא נוסח ההסכם לא נכתב כדין, אין תוקף להסכם. למשל אם כתוב בהסכם שמתחייבים לא לבנות, הרי שעל עשיית פעולה או אי עשיית פעולה לא חל קניין, ואין משמעות לחוזה. ואם עיגן את ההתחייבות בקנס כספי, חלה ההתחייבות.

אם ההסכם נכתב בנוסח המועיל להתחייב, בית הדין לא יורה לבטל את הסכם ללא הסכמת הצדדים.

בהצלחה.