הקשר בין גברים לנשים זרות

שאלה:

שלום כבוד הרבנים אני חושב שצריך ללמד את הדור הבא לא לדבר עם נשים אלא רק מה שמוכרח כמו למשל שאם מישהי שואלת על מוצר מסויים אז אותו אחד יענה לה על אותו מוצר ולא יותר מזה כמו שאמרו חז"ל אל תרבה שיחה עם האשה שזה מביא רעה לעצמך ואם היו מחנכים אותי ככה לא הייתי אובססיבי בענין זה.

תשובה:

שלום וברכה

אין ספק שהחיים החרדיים בהם יש הפרדה בין גברים לנשים, בלי להכנס לפרטים מדוייקים כיון שזה כבר משתנה בין הקהילות, אבל בגדול אכן יש דיסטנס בין גבר לאשה זרה החל מגיל נערות, וזה חשוב ומועיל. היחס צריך להיות רק מה שמתחייב מהנימוס המקובל ולא קשרי ידידות.