מתווך שנתן מידע על דירה ברחוב ולא אמר את הדירה

שאלה:

חתמתי עם מתווך לדירה X ברחוב מסוים אחרי שראיתי את הדירה שאלתי אותו האם יש עוד דירות , הוא אמר שיש דירה שעוד לא בטוח שמעוניינת למכור ברחוב מסוים ושהיא היתה מושכרת תקופה למוסד [דירה Y], בקשתי ממנו שיחתים אותי ואני אדבר איתה טלפונית, הוא אמר שהוא יטפל, יום למחרת הלכתי לרחוב ובקלות מצאתי את הנכס מכיון שכל הרחוב הוא 30 דירות. האם אני מחויב תשלום תיווך?

תשובה:

שלום וברכה,

סבירות הגבוהה שהלקוח צריך לשלם דמי תיווך, מאחר והמתווך נתן מידע כמעט מדויק, ועל פי המידע היה ניתן בנקל להגיע ליעד. והמתווך הסכים להמשיך את עבודתו, ורק רצה לברר פרט טכני. לכן נראה שיש לחייב תשלום דמי תיווך, ולפחות 85% מהתשלום המלא שהיה מגיע למתווך.

בהצלחה.