אחריות וחבות לנזק שנגרם בשטח של מוסד

שאלה:

לכבוד הרב הדיין שלום בתי לומדת בסמינר למורות וגם עובדת שם כמדריכה… כחלק מההווי בסמינר היא גם עושה לבנות ערבי שירה כשהיא מלווה את השירה בניגון בגיטרה הפרטית שלה . באחד הימים היא הניחה את הגיטרה שלה בסמוך לארון ספרים גדול באחד מחדרי הסמינר ולדאבונה מסיבה כלשהיא או עומס יתר או שהספריה לא הייתה בנויה נכון הספריה קרסה על הגיטרה שלה ושברה אותה כך שהיא יצאה מכלל שימוש. שאלתי היא האם יש חובה על הסמינר לפצות אותה על הנזק שנגרם לה? תודה רבה מאוד

תשובה:

שלום וברכה,

הסמינר שכר את המנגנת ולא את הגיטרה, על כן אינם נעשים שומרים על הגיטרה, ואין עליהם חובת תשלומים. כמו כן על הנזק של הארון אינם חייבים, כיון שהארון לא היה עומד להזיק, אלא שאם היות מתרים בהם לפרק את הארון ולא פירקו היה מקום לדון בזה. אבל אם לא הייתה התראה אין כאן חובת תשלומים.

אם הסמינר מבוטח בחברת ביטוח על כל נשקים שנעשים ברשותם, ניתן לפנות לחברת הביטוח כדי לקבל פיצוי כספי.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו,מ סימן תטז סעיף א, גבי כותל ואיל שנפל והזיק אם לא התרו בבעלים פטור כיון שאין תחילת עשייתן לנזק.