מזיק שאין לו ממה לשלם

שאלה:

שלום, מה יעשה אדם שהזיק(לאו דווקא במזיד) והתחייב בתשלום ואין לו מאיפה לשלם? למשל ילד בן מצוות אבל שאין לו כסף משלו, או במצב של אדם שירד מנכסיו חלילה, מה יעשה? תודה

תשובה:

שלם וברכה,

מזיק שאין לו נכסים ואין לו שום הכנסה, לא יוכלו לגבות ממנו עתה את החוב. ובעתיד כשיהיה לו לשלם יצטרך לשלם.

בהצלחה.

מקורות:

מצאנו בעבד ואשה שהזיקו שפגיעתן רעה, שאם הזיקו אין להם מהיכן לשלם, אבל אם התגרשה האשה או השתחרר העבד, חייבים לשלם. וכמו כן בכל מזיק אם אין לו מהיכן לשלם, מתחייב לשלם בעתיד כשייה לו.