תופרת שקלקלה את הבגד

שאלה:

קנינו בגד בשווי של 375 ש"ח לפני כשנה. הבגד בקושי נלבש. הבגד נלקח לתופרת שתסדר אותו והיא מודה שהיא הרסה אותו ועשתה דברים על דעת עצמה. כמו כן אנו לא יודעים אם מוכרים את הבגד הזה היום. האם אנו צריכים לקבל את שווי הבגד המלא כפי שנקנה?

תשובה:

שלום וברכה,

תופרת שקיבלה בגד לתיקון דינה כשומרת על הבגד, וחייבת על אובדן הבגד, וכל שכן שאם קלקלה את הבגד בידיה חייבת מדין מזיק בידיים.

אם הבגד יצא מכלל שימוש חייבת התופרת לשלם מחיר של הבגד שהיה שווה בשעה שנמסר לידיה – מחיר של בגד משומש מעט. ובגד שנקנה לפני שנה והשתמשו בו מעט, והבגד היה במצב מצוין, מסתבר שחייבת התופרת לשלם לא יותר מ300 ש"ח. (בערך). אם הבגד שחוק תצטרך לשלם פחות ממחיר הנ"ל.

בהצלחה.