חבר שנחלה מחמת שמסרתי אותו למשטרה

שאלה:

שלום כבוד הרב,. יש לי "מכר" לעבודה אשר ביצע באופן מכוון מספר מעשיים זדוניים לחפצים שלי (רכב / בית וכו'). הדבר נעשה בזדון שכן חזר על מעשיו מספר פעמים וכולל נזק כספי לא מועט. הגשתי נגדו תלונה במשטרה וכתוצאה מכך, כנראה, אותו מכר החל להרגיש לא טוב (לחצים / התקפים וכו'). האם אני יכול להרגיש שלם עם מעשיי (הגשת תלונה) ולהשמיט את המחשבה שמה שקורה למכר שלי זה בגללי? תודה רבה ויום טוב.

תשובה:

שלום וברכה,

פעלת כדין. הטיפול היחיד שניתן לבצע באדם שמחבל בממון השני בזדון – למוסרו למשטרה. אינך אמור לראות את ממונך כלה ולשתוק. ולכן אינך צריך לחשוש על הקורות אותו. ומה גם שיתכן שמה שעובר לא קשור אליך, וסיבות אחרות יש. ועל כן תסלק ממך כל רגשות אשמה.

בהצלחה.