שואל שאיבד את החפץ ושילם ואח"כ נמצא החפץ

שאלה:

ראובן שאל משמעון נעלים, הנעלים הלכו לאיבוד וראובן קנה לשמעון נעלים חדשות – זהות לנעלים שאבד. אח"כ נמצאו הנעלים הראשונות, וראובן רוצה להחזירם תמורת הנעלים החדשות שנמצאות עתה אצל שמעון. מה הדין? האם הנעלים החדשות יכולות לחזור לראובן או להשאר אצל שמעון?

תשובה:

שלום וברכה,

שומר על פיקדון שאיבד את הפיקדון ושילם השומר, ואח"כ נמצא הפיקדון, יכול השומר להחזיר את הפיקדון ולגבות את התשלום בחזרה. מדין שומא בטעות, או שומא הדרא. שעתה התברר שהתשלום היה בטעות. או שמחזירים את התשלום אחר שנמצא הפיקדון.

ולכן יכול ראובן להחזיר את הנעליים ששאל ולדרוש שיחזירו לו את הנעליים החדשות.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן קג סעיף יא. ובנו"כ שם.