קיצבת נכות מביטוח לאומי

שאלה:

שלום לכבוד הרב! יש לי בעייה (במוח) שמגבילה אותי ובגללה אני לא יכול לעבוד לחלוטין, הגשתי תביעה לביטוח לאומי לקצבת נכות ולא אישרו לי ובגלל שהם לא מכירים את הבעייה שלי (כי היא נדירה מאוד) הם אמרו שיש לי בעייה אחרת והיא לא מזכה בקיצבה, השאלה: האם מותר לי להתאשפז (למרות שאני לא צריך) רק כדי שהם יאשרו לי לקבל קצבה (,כי אני באמת לא יכול לעבוד בכלל)? תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה,

עליך להתייעץ עם רופא שיקבע שאכן יש לך בעיה והינך זכאי לקבל קצבת נכות. אם הרופא יקבע שיש לך נכות,תיגש עם ההמלצה לביטוח לאומי.

בהצלחה ורפואה שלמה.